• marianne@deleeuwenkracht.nl
  • 06-81474370
  • Coachen in de natuur
  • Van angst en boosheid naar mildheid en liefde

Als kind wilde ik arts worden. Dat was mijn manier om de wereld beter te maken. Blijkbaar toen al mijn doel in dit leven. “Het allerliefst in Afrika, want daar waren de kinderen het zieligst” zo veronderstelde mijn kinderbrein.

 

Nu weet ik dat het niet gaat om wie het zieligst is, omdat er niet een “zielig - zieliger - zieligst” bestaat in mijn ogen. Je kan niet vergelijken wie het ‘meest’ of het ‘ergst’ heeft meegemaakt. Nou ja, je kan wel vergelijken, maar het zegt niks over welke impact een bepaalde gebeurtenis heeft (gehad) op iemand.

 

Mijn persoonlijke ervaringen

Deze les heb ik geleerd uit persoonlijke ervaringen en uit de verhalen die ik van cliënten hoorde tijdens mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg. Deze zelfde cliënten lieten mij ook zien en beseffen dat hun verhaal over hun problemen begon in hun kindertijd. Een kindertijd waarin mensen, aandacht, liefde en/of betrokkenheid ontbraken.

 

Ook ik heb mijn kindertijd als pittig ervaren. Ik voelde me vaak buitengesloten en het uiten van emoties leerde ik pas op latere leeftijd. Ondanks dat heb ik altijd mijn eigen pad gekozen. Van de keuzes die ik maakte heb ik nooit spijt gehad omdat ik altijd deed waarvan ik op dat moment dacht dat het de juiste keuze was.

 

 

Waarom ik uiteindelijk ben gaan doen wat ik nu doe

De manier waarop ik mijn kindertijd heb ervaren heeft ertoe geleid dat ik jarenlang met een dikke muur om me heen en één en al vechthouding door het leven ging. Keer op keer ging ik confrontaties aan en dacht ik op deze manier mijn plek in het leven te kunnen vinden. Niets was minder waar. Ik stootte hierdoor alleen maar mensen af, hield het vaak maar een paar jaar uit op een bepaalde werkplek en mijn gevoel van buitengesloten worden werd alleen maar meer bevestigd.

 

“Ik ervaar geen verbinding tussen jou en het team” werd mij op een gegeven moment eerlijk in een jaargesprek verteld. Dat deed zeer! Ik had voor mijn gevoel al zoveel aan mezelf gewerkt en eindelijk de baan gevonden waar ik het echt naar mijn zin had. Ik snapte dat dit werd gezegd, maar had geen idee wat ik eraan moest veranderen. Ik deed nog harder mijn best, zonder resultaat.

Het ontbreken van die verbinding heeft me uiteindelijk mijn baan gekost. Daar waar ik eerder altijd zelf was vertrokken bij een baan omdat ik er niet op mijn plek was, werd ik nu ineens

“Nu moet er echt iets gebeuren!” dacht ik bij mezelf. Het kon toch niet zo zijn dat ik door mijn eigen tekortkoming niet kon doen waar ik blij van werd.

Dus ik zocht opnieuw hulp. Hulp waarbij ik werkelijk naar mijzelf, mijn eigen trauma’s en mijn herkomst moest gaan kijken. Na deze hulp wist ik wat ze toen hadden bedoeld met die verbinding.

 

Die verbinding gun ik jou ook. Verbinding met je ouders, met je kinderen, met je partner, met je collega’s of met je klanten.

 

Wie ik ben?

Mijn naam is Marianne van Leeuwen, geboren in 1978 en oudste uit een gezin met 3 (geboren) mkinderen. Sinds  2006 ben ik moeder en ik woon samen met Jolanda. Zij noemt mij regelmatig haar “speciaaltje met uitjes”. Ik ga mijn eigen(wijze) weg, soms op een pittige manier.

Ik hou echt van de natuur. Als klein kind werd ik al regelmatig meegenomen naar buiten en zo heb ik veel geleerd over planten en dieren. Ik vind het heerlijk om te wandelen, te kamperen en bij een (kamp)vuur te zitten. Als ik mijn zinnen wil verzetten zorg ik ervoor dat ik fysiek aan het werk ga. Klussen in huis, houtjes hakken of tuinieren. Maar ook tekenen, puzzelen en knutselen zorgen voor rust in mijn hoofd. Ook vind ik het fijn om alleen te zijn, te lezen of samen met het gezin dingen ondernemen.

 

 

Dit ben ik (en nog veel meer)

 

Ik ben leuk EN ik ben stom

Ik ben eigenwijs EN ik ben meegaand

Ik ben dapper EN ik ben angstig

Ik ben een harde werker EN ik ben lui

Ik ben wijs EN ik ben onwetend

 

Ik ben sterk EN ik ben zwak

Ik ben creatief EN ik denk in hokjes

Ik ben een natuurmens EN ik ben graag binnen

Ik ben optimistisch EN ik ben somber

Ik heb humor EN ik ben bloedserieus

 

Ik ben gezellig EN ik ben saai

Ik ben een leider EN ik ben volgzaam

Ik ben vastberaden EN ik ben onzeker

Ik ben een einzelganger EN ik ben graag samen

Ik ben direct EN voorzichtig in wat ik zeg

 

Ik ben een vragensteller EN ik ben een vragenbeantwoorder

Ik hou van zekerheid EN ik hou van het “niet weten”

Ik ben geduldig EN ook weer helemaal niet

Ik ben een dader EN ik ben een slachtoffer

Ik ben sociaal EN ik ben egoïstisch

Ik ben zorgzaam EN ik ben bot

Ik ben attent EN ik ben laks

 

Dit ben ik. En dat is allemaal ok!

 

 

Volg mij

Wil je nog meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Volg mij dan op mijn socials. Op Facebook en Instagram deel ik heel regelmatig nieuwe posts, blogs en filmpjes. Je komt het eenvoudigst op mijn socials door op de link helemaal onderaan deze pagina te klikken. Superleuk als je me gaat volgen en nog leuker als je af en toe een reactie geeft of een post deelt.

 

 

   CONTACTGEVENS   

   De LeeuwenKracht

   Marianne van Leeuwen

   Burgemeester Scholtenstraat 3

   2645NL Delfgauw

   marianne@deleeuwenkracht.nl   

   06-81474370

   KVK 75014939

   Privacyverklaring