• marianne@deleeuwenkracht.nl
  • 06-81474370
  • Coachen in de natuur
  • Van angst en boosheid naar mildheid en liefde

Over Marianne

Ik ben een jaar of 15, zit op de bank in de woonkamer en voel me al een tijdje niet happy. Ik heb het gevoel dat ik mijn hele leven alles alleen moet doen. Ik kan nergens terecht, krijg nergens ECHT een luisterend oor.

Dan komt mijn moeder naast me zitten. Mijn moeder die, weet ik nu, het niet makkelijk heeft gehad in haar leven. Ze slaat haar arm om me heen, iets wat ik niet van haar gewend ben. Ik voel me erg ongemakkelijk en wil het liefste wegduiken. Dan vraagt ze me of ze mij wel genoeg aandacht geeft. Ik weet niet wat ik moet zeggen en denk alleen maar: “Daar kom je nú mee, nu ben je echt te laat”. Het was een poging van mijn moeder om verbinding met mij te maken. Om mij te laten zien dat ze er voor mij was.

 

In die tijd had ik iemand als ik nu ben nodig gehad. Iemand die haar kon leren hoe ze haar eigen verleden en haar eigen leven kon dragen. Iemand die mijn moeder kon leren hoe ze met mij om kon gaan. Hoe ze er voor MIJ kon zijn, mij echt kon zien en echt kon horen. Zodat ze verbinding met mij kon gaan maken. Vanuit haar gevoel en niet vanuit een boekje.

 

Ikzelf ben mijn eigen weg gegaan en besloot als 16 jarige weg te lopen van huis. Ik kon niet anders. Mijn moeder had helaas niet iemand zoals ik nu ben. Ik gun jouw kind een makkelijker weg dan ik heb bewandeld, al ben ik door mijn weg geworden wie ik nu ben. En ik gun jou de verbinding met je kind waar je als moeder zo ontzettend naar verlangt!

 

Door moeders te coachen die geen makkelijk leven hebben gehad, hoop ik de levens van hun kind makkelijker en prettiger te maken. Iedereen neemt in zijn leven onbewust dingen van zijn (voor)ouders over. Dit is geen verwijt aan de (voor)ouders, een kind doet dit uit liefde en loyaliteit voor zijn familie. Door met de moeder te kijken en te onderzoeken waar zij tegenaan loopt en wat zij is gaan dragen vanuit haar (voor)ouders, is het voor het kind niet meer nodig dit ook te gaan dragen. Dit zorgt ervoor dat kinderen steviger in hun schoenen komen te staan en beter opgewassen zijn tegen tegenslagen in het leven.

 

Ben jij een moeder die het in haar jeugd niet makkelijk heeft gehad en haar kinderen een andere prettigere toekomst gunt? Weet je dat het tijd is om met jezelf aan de slag te gaan? Ervaar je dat je steeds in dezelfde kringetjes loopt zonder dat je echt vooruit komt?

Neem dan contact met me op zodat ik je kan vertellen wat ik voor jou en je kind kan betekenen.

 

Marianne als coach

Als coach blijf ik vanuit oprechte interesse met scherpe, soms wat confronterende, vragen zoeken naar wat er echt speelt. Ik vind het belangrijk dat JOUW verhaal er mag zijn. Dat verhaal mag gehoord worden. Want dat verhaal maakt wie je bent geworden.

Het allerliefste coach ik buiten in de natuur. Daar waar er ruimte en groei is, komt er ruimte voor groei, lucht en beweging voor jou. Als uitvalsbasis voor het buiten coachen gebruik ik onze camperbus. Deze zet ik op een rustige plek in een natuurgebied, op zo’n manier dat er privacy ontstaat voor het doen van oefeningen.

 

"Ik vind het fijn dat je direct bent, confronterend en daarbij heel liefdevol. Je hebt snel de vinger op de zere plek hebt door je invoelendheid." T.

 

Marianne als mens

Door mijn lief word ik altijd haar “speciaaltje met uitjes” genoemd. Speciaal omdat ik anders dan anderen ben en met uitjes omdat ik soms ook pittig kan zijn. Anders dan anderen omdat ik me niet zo snel laat vertellen wat ik moet doen en omdat ik echt doorvraag. Dat is soms bloedirritant volgens anderen, al laat ik hiermee zien en weten dat ik jou zie en hoor.

Met mijn dochter heb ik gelukkig een hele hechte band weten op te bouwen. Al doe ik het natuurlijk ook niet altijd goed in haar ogen, ze is ten slotte een puber.

Die camperbus waar ik het over had gaan we ook graag mee op vakantie. We zoeken dan niet te grote campings op, zonder al te veel luxe en het liefst waar we ’s avonds een kampvuurtje mogen stoken. Echt genieten en ontspannen is dat voor mij!

 

Ben jij ook graag buiten en gun je jezelf daar te weinig tijd voor? Geloof jij ook dat jij je kind kan helpen door aan jezelf te werken? En heb jij het nodig dat iemand goed haar best doet om door je heen te prikken en ben je daarbij niet bang voor een confronterende vraag? Dan sla je bij De LeeuwenKracht 3 vliegen in 1 klap.

Zullen we eens samen een wandeling gaan maken? Jij kan je verhaal vertellen en ik kan je wat tips meegeven waar je meteen mee aan de slag kan.

"Het was een superervaring waar je groot voordeel uithaalt." C.