• marianne@deleeuwenkracht.nl
  • 06-81474370
  • Coachen in de natuur
  • Van angst en boosheid naar mildheid en liefde

Het gaat er niet om wie het zieligst is

De wereld beter maken. Dat is wat ik te doen heb in dit leven.

 

Het zal je daarom ook niet verbazen dat ik als kind altijd arts wilde worden. “Het allerliefst in Afrika, want daar waren de kinderen het zieligst” zo veronderstelde mijn kinderbrein.

 

Nu weet ik dat het niet gaat om wie het zieligst is, omdat er niet een “zielig - zieliger - zieligst” bestaat in mijn ogen. Je kan niet vergelijken wie het meest of het ergst heeft meegemaakt. Nou ja, je kan wel vergelijken, maar het zegt niks over welke impact een bepaalde gebeurtenis heeft (gehad) op iemand.

 

Mijn persoonlijke ervaringen

Deze les heb ik geleerd uit persoonlijke ervaringen en uit de verhalen die ik van cliënten hoorde tijdens mijn werk in de psychiatrie. Deze zelfde cliënten lieten mij ook zien en beseffen dat hun verhaal begon in hun kindertijd. Vaak een kindertijd waarin mensen, aandacht, liefde en/of betrokkenheid ontbraken. Ten minste, dat is hoe deze mensen dit hadden ervaren.

 

Doordat ook ik mijn eigen kindertijd als eenzaam en pittig had ervaren, begon ik me te realiseren dat ik -om de wereld beter te maken-  de kinderen van deze tijd moest gaan helpen. Kinderen die zich niet gezien voelen, het gevoel hebben nergens bij te horen en nergens hun verhaal kwijt kunnen. Net als ik vroeger.

 

Waarom ik uiteindelijk ben gaan doen wat ik nu doe

Tijdens mijn opleiding tot kindercoach kwam ik erachter, dat je als ouder onbewust eigen pijn aan je kinderen doorgeeft. Het kind is zich daar ook niet van bewust en gaat deze pijn als zijn eigen ‘pijn’ ervaren. Zo weet ik bijvoorbeeld nu dat mijn gevoel van vroeger van “er niet bij horen” voor een groot deel bij mijn ouders vandaan kwam.

 

Vanuit mijn overtuiging dat je als ouder je kind kan helpen door je eigen pijn aan te kijken, ben ik ouders gaan helpen met het opruimen van hun trauma’s en onzekerheden. Met veel succes! Gedurende de trajecten zag ik de ouder groeien. Er ontstond rust, vertrouwen en verbinding. Van hieruit waren ze (weer) in staat er volledig voor zichzelf en daarmee ook voor hun gezin te zijn.

 

Ondanks de succesvolle trajecten wilde ik meer. Meer kinderen bereiken. Ik ontdekte dat ik nog veel en veel en veel meer kinderen kan helpen door juist de vrouwen die met kinderen werken te helpen. Vrouwen zoals jij die niet voor niets met kinderen zijn gaan werken; die allemaal op hun eigen manier er tegenaan lopen dat ze er niet voor de kinderen kunnen zijn zoals ze gedroomd hadden. Vrouwen die, om te overleven, vanuit hun hoofd zijn gaan leven en de verbinding met hun lichaam zijn kwijt geraakt. Ik help deze vrouwen nu hun (oude) pijn, onzekerheid, twijfel en angsten te onderzoeken, te doorleven en los te laten.

 

Waarom ik zeker weet dat je bij mij moet zijn?

- Omdat ik ook ooit een eenzaam kind was, dat zich niet gezien voelde. Ik weet dus precies hoe het voelt EN wat er nodig is om daar uit te komen

- Omdat ik die coach ben die op zoek gaat naar waar het ECHT over gaat en daar levensveranderende oefeningen voor heeft. Buiten!

- Omdat ik de moeder ben die haar kind als spiegel ziet. Ook ik ben nog steeds in ontwikkeling en mijn kind spiegelt mij in wat ik nodig heb.

 

Wie ik ben?

Mijn naam is Marianne van Leeuwen, geboren in 1978 en oudste van een gezin met 3 kinderen. Sinds  2006 ben ik moeder en ik woon samen met Jolanda. Zij noemt mij regelmatig haar “speciaaltje met uitjes”. Ik ga mijn eigen(wijze) weg, soms op een pittige manier.

Ik hou echt van de natuur. Als klein kind werd ik al regelmatig meegenomen naar buiten en zo heb ik veel geleerd over planten en dieren. Ik vind het heerlijk om te wandelen, te kamperen en bij een (kamp)vuur te zitten. Als ik mijn zinnen wil verzetten zorg ik ervoor dat ik fysiek aan het werk ga. Klussen in huis, houtjes hakken of tuinieren. Maar ook tekenen, puzzelen en knutselen zorgen voor rust in mijn hoofd. Ook vind ik het fijn om alleen te zijn, te lezen of samen met het gezin dingen ondernemen.

 

Dit ben ik (en nog veel meer)

 

Ik ben leuk EN ik ben stom

Ik ben eigenwijs EN ik ben meegaand

Ik ben dapper EN ik ben angstig

Ik ben een harde werker EN ik ben lui

Ik ben wijs EN ik ben onwetend

 

Ik ben sterk EN ik ben zwak

Ik ben creatief EN ik denk in hokjes

Ik ben een natuurmens EN ik ben graag binnen

Ik ben optimistisch EN ik ben somber

Ik heb humor EN ik ben bloedserieus

 

Ik ben gezellig EN ik ben saai

Ik ben een leider EN ik ben volgzaam

Ik ben vastberaden EN ik ben onzeker

Ik ben een einzelganger EN ik ben graag samen

Ik ben direct EN voorzichtig in wat ik zeg

 

Ik ben een vragensteller EN ik ben een vragenbeantwoorder

Ik hou van zekerheid EN ik hou van het “niet weten”

Ik ben geduldig EN ook weer helemaal niet

Ik ben een dader EN ik ben een slachtoffer

Ik ben sociaal EN ik ben egoïstisch

Ik ben zorgzaam EN ik ben bot

Ik ben attent EN ik ben laks

 

Dit ben ik. En ik ben helemaal ok!

 

Volg mij

Wil je nog meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Volg mij dan op mijn socials. Op Facebook en Instagram deel ik heel regelmatig nieuwe posts, blogs en filmpjes. Je komt het eenvoudigst op mijn socials door op de link helemaal onderaan deze pagina te klikken. Superleuk als je me gaat volgen en nog leuker als je af en toe een reactie geeft of een post deelt.