De laatste dag van het jaar

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 15:51

Het is oudjaarsavond. Een feestavond. Het plan is om eerst thuis te blijven en tv te kijken en vervolgens naar de stad. We hebben immers kaartjes gekocht voor een feest in 1 van de kroegen. De kroeg zelf ken ik niet zo goed, maar degene met we ik ga heeft me er heel enthousiast voor gemaakt. Ik heb er dus echt heel veel zin in. We maken ons mooi, staan uren voor de kast wat we aan zullen trekken en geven elkaar tips over hoe we ons haar het leukst kunnen doen.

Het programma op tv is wel ok en het gezelschap fijn. Het hoeft ook niet helemaal geweldig te zijn, dat wordt het immers straks op het feest in de stad.

00.00 uur. GELUKKIG NIEUWJAAR!!! De champagne wordt ontkurkt en het vuurwerk vliegt de lucht in. Harde knallen klinken vlakbij. Nog even en we zitten samen op de fiets naar de stad…. Hoe zal het zijn? Welke muziek zal er gedraaid worden? Welke mensen zullen we ontmoeten??

Aangekomen in de stad zoeken we de kroeg op en gaan naar binnen. Het is nog wat rustig. Zijn we te vroeg? Op zich is de muziek wel prima en we bestellen een drankje. De kroeg is leuk aangekleed en klaar voor het feest. We kletsen wat en na het eerste drankje bestellen we er nog maar 1. Het blijft rustig. Hoe later het wordt, hoe minder zin ik heb in de rest van het “feest”. Of zal het zo blijven? De vermoeidheid slaat toe. De teleurstelling nog meer. Bah, wat een domper op een avond waar ik me zooo op verheugd had.

Na die nacht heb ik een hele tijd een hekel gehad aan Oud & Nieuw. Het MOEST gezellig zijn, je MOEST de mensen uitzoeken met wie je het allerliefst het leukste feestje kon bouwen en je mocht vooral niet teleurgesteld zijn als bleek dat het feestje dat je had bedacht helemaal niet zo leuk was. Ik was dan ook vaak niet lekker op oudejaarsavond, waardoor het sowieso niet leuk was. Dat had ik namelijk mezelf aangeleerd: oudejaarsavond is niet leuk, dus ik zorgde er voor dat het niet leuk was door met niet lekker te voelen. Hiermee hield ik mijn eigen onbewuste overtuiging in stand.

 

Een aantal jaar geleden heb ik besloten om het anders te doen. Het hoefde niet per se gezellig te zijn en het hoefde al helemaal niet het meest geweldige feest te zijn. Ik wilde thuis blijven en koos de mensen uit met wie ik het liefste samen ben op zo’n avond. Die niet te veel van mij verwachten en me nemen zoals ik ben.

Deze andere instelling heeft ervoor gezorgd dat ik Oud & Nieuw steeds minder vervelend vind en ik me zelfs kan verheugen op een avond als vanavond.

 

Waar ik nog steeds niet aan kan wennen is het terugblikken op het afgelopen jaar en het maken van goede voornemens voor het komende jaar. Ik heb dat altijd stom gevonden. Waarom moet dat op oudejaarsdag? Dat kan toch op ieder moment in het jaar?

En toch merk ik dat ik er dit jaar meer dan anders mee bezig ben. Vooral als ik kijk naar De LeeuwenKracht.

 

In 2020 heb ik hard gewerkt aan het neerzetten van mijn praktijk. Het opzetten van een onderneming is echt wezenlijk iets anders dan het coachen van ouders en tieners. Dat laatste vind ik echt het allerleukst om te doen! Daar word ik blij van en het geeft me superveel energie!!! Ik ben gaan inzien dat ik, om dat te bereiken, mezelf ook moet ontwikkelen als ondernemer. Ik heb hier al veel stappen in gemaakt en met veel VERTROUWEN kijk het nieuwe jaar tegemoet. 2021 wordt MIJN jaar.

2021 wordt het jaar van De LeeuwenKracht.

 

Ik wens iedereen een ontspannen jaarwisseling en heel veel geluk en gezondheid, rust en blijdschap toe voor 2021.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.