• Holistische coaching in de natuur
  • Voor ervaren hulpverleners
  • Hervind je kracht bij stress en overspanning

Opleidingen

  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2002) - Haagse Hogeschool

Vierjarige HBO-opleiding gericht op het werken met groepen in de hulpverlening.

 

  • Kindercoach (2019) - Academie voor Psychodynamica

Eenjarige Post HBO-opleiding waarbij, naast de tools die je nodig hebt als (kinder)coach, ook veel aandacht en ruimte is voor de eigen persoonlijke groei die je nodig hebt om een goede coach te zijn.

Zo werd er uitgebreid aandacht besteed aan Innerlijk Kindwerk, Familieopstellingen en persoonlijke doelen en ontwikkeling. Tijdens de lesdagen was vooral tijd voor het praktisch oefenen van de geleerde theorie. 

 

  • Familieopstellingen en Systemisch werk (2020) - Academie voor Psychodynamica

Praktijkgerichte verdiepende eenjarige opleiding waarin veelvuldig opstellingen werden gedaan. Voor een deel begeleid door de docenten als voorbeeld. Voor een ander groot deel door de studenten.

De basis van Systemisch werk is dat we allemaal van onze ouders 'pijn' meekrijgen die in de generaties voor ons niet (voldoende) zijn erkend en verwerkt. Vanuit liefde en loyaliteit naar onze ouders zijn wij onbewust deze last voor hen gaan dragen. Door middel van Familieopstellingen worden de dynamieken in een familiesysteem zichtbaar, komen ze in ons bewustzijn en zijn we in staat, doordat we ons bewust zijn van onze patronen, om ons gedrag te veranderen. 

 

  • Emotional Freedom Technique (EFT) (2022) - In Bloei, Wouthiera Crommelin

Door middel van EFT is het mogelijk om emoties en gebeurtenissen uit het verleden van elkaar te scheiden. Hierdoor verminderd of verdwijnt de lading die aan een bepaalde gebeurtenis is gekoppeld in onze hersenen.

 

  • Stress en Burn-out coaching volgens de CSR-methode (Chronische Stress Reversal) (2023) - CSR Centrum, expertisecentrum voor stress en veerkracht

De CSR-methode is een wetenschappelijk onderbouwde en bewezen effectieve methode. Een integrale aanpak van lichaam, psyche en gedrag die niet zweverig maar praktisch en systematisch helpt bij chronische stress en burn-out.

Werkervaring

Tussen 2002 en 2018 ben ik bij Stichting PerspeKtief, Limor en Fonteynenburg werkzaam geweest als Individueel Begeleider. Ik was verantwoordelijk voor de clienttrajecten, dossiers en het aanvragen van de financiering.

Ik heb gewerkt met verschillende problematiek binnen de psychiatrie (verslaving, ouderdom, , schulden, eenzaamheid, armoede, justitie). Zowel in woonvormen als ambulant.

Ook was ik als generalist casemanager tijdens de eerste 2,5 jaar van het Sociaal Wijkteam in Rijswijk.

 

Toen ik in 2018 startte met de opleiding tot kindercoach vond ik een baan in de kinderopvang. 

 

In 2019 ging ik naar de KvK en vanaf dat moment was ik naast mijn baan ook ZZP-er. Eerst als kindercoach, daarna als coach voor tieners en moeders. 

 

Vanaf 2023 is mijn focus heel duidelijk komen te liggen op de ervaren hulpverlener die zichzelf voorbij loopt.

In 2008 heb ik de wens al eens uitgesproken dat graag (toen nog) collega's wilde gaan coachen. Nu heb ik eindelijk die stap gezet en heb ik zoveel meer te bieden dan in 2008.

 

In juni 2021 zegde ik mijn baan op en sindsdien verdien ik mijn inkomen volledig als ZZP-er.